Vesna Utješinović Gudelj

mr.sc., dr. med., specijalist dermatovenerologije
Lokacija: Rijeka
Područje interesa: dermatološka onkologija, dermatokirurgija, alergologija, estetska dermatologija
Vesna Utješinović Gudelj.png

Mr. sc. Vesna Utješinović Gudelj stručnjakinja je specijalizirana u području dermatologije i venerologije. Njezini stručni interesi obuhvaćaju dermatološku onkologiju, dermatokirurgiju, alergologiju i estetsku dermatologiju.
Diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Rijeci 1990. godine, a već sljedeće godine završila je pripravnički staž u KBC-u Rijeka i položila stručni ispit u Ministarstvu zdravstva u Zagrebu. Nakon toga, upisala je magisterij iz Kliničke patofiziologije te magistrirala u području dermatovenerologije.

U razdoblju od 2001. do 2005. godine, doktorica Gudelj specijalizirala je dermatologiju i venerologiju u KBC-u Rijeka i KBC-u Zagreb. Osim toga, 2005. godine završila je stručni poslijediplomski studij Dermatovenerologije. Odabrala je specijalizaciju iz dermatologije i venerologije zbog velikog opsega subspecijalističkih postupaka i dijagnostika, posebno u području dermatokirurških i estetsko korektivnih zahvata. Autorica je objavljenih radova u stručnim časopisima iz područja spolno prenosivih bolesti, poput HPV-a, i dermatomikoza. Članica je Hrvatske Liječničke Komore i Hrvatskog dermatovenerološkog društva. U svom poslu najviše voli dinamičnost i raznolikost kliničkih entiteta, dijagnostičkih postupaka i terapija. Njezina je strast pružanje najbolje moguće skrbi pacijentima, uzimajući u obzir njihove dermatološke potrebe i ciljeve.

Obrazovanje:
1990. diplomirala na Medicinskom fakultetu u Rijeci
1991. završila pripravnički staž u KBC-u Rijeka i položila stručni ispit u MZ-u u Zagrebu
1992. upisala magisterij iz Kliničke patofiziologije, magistrirala u području dermatovenerologije
2001. – 2005. specijalizacija iz dermatologije i venerologije u KBC-u Rijeka i KBC-u Zagreb
2005. završila stručni poslijediplomski studij Dermatovenerologije

Objavljeni radovi u stručnim časopisima iz područja spolno prenosivih bolesti (HPV) i dermatomikoza.

  • članica je Hrvatske liječničke komore i Hrvatskog dermatovenerološkog društva

"Ne mogu se ne pridružiti i ne dodati riječi svake pohvale za jednu i jedinu dr. Vesnu Utješinović Gudelj! Svaka preporuka od cijele naše obitelji! "

D. Š.